09
ЛЮТ
2016

Фінал «Дивергента» позбувся режисера

Молодіжно-фантастична франшиза «Дивергент» з Шейлін Вудлі позбулася свого постійного режисера. Роберт Швентке, який займався постановкою «Інсургунта» і триквела «За стіною», відмовився від зйомок фінального сегмента квадрологіі.
 
Кадр з фільму «Дивергент»

Тепер Summit Entertainment почала пошуки заміни. Нічого зловісного в рішенні Швентке немає: постановник просто вирішив трохи відпочити, так як попередні два фільми франшизи знімалися поспіль, чому кінематографіст тепер відчуває занепад сил. Хороші відносини зі студією у нього зав'язалися після роботи над кінокоміксом «Ред».
 
Кадр з фільму «Дивергент, розділ 2: Інсургент»

Оригінальний «Дивергент», заснований на книзі Вероніки Рот, вийшов в 2013-му і заробив по світу 263,8 млн доларів. Його сиквел «Інсургент» стартував роком пізніше і зупинився на позначці в 297,3 млн. Екранізація третьої книги Рот розділена на два фільми: перша частина Allegiant вийде 9 березня 2016- го, тоді як реліз її продовження Ascendant запланований на 9 червня 2017 року.
 
Кадр з фільму «Дивергент, розділ 3: За стіною»

Дія історії відбувається в Чикаго майбутнього, де все суспільство поділено на фракції, відбір в які відбувається згідно здібностям кожного з претендентів. Однак є ті, хто володіє талантами кожної з фракцій. Таких людей називають Дивергент і всіляко побоюються. Головна героїня Беатріс Прайор (Шейлін Вудлі) якраз є дивергентом. Саме їй належить очолити повстання, спрямоване проти існуючого ладу.
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####