11
ЛЮТ
2016

Бальтасар Кормакур повернеться до акторства

Вперше за вісім років постановник Бальтасар Кормакур виявиться не тільки за камерою, а й безпосередньо перед нею, зігравши головну роль в своєму психологічному трилері «Клятва» (The Oath).
 
На фото: Бальтасар Кормакур

В останній раз кінематографіст акторствував в 2008-му в картині «Рейк'явік-Роттердам» Оускара Йоунассона. У 2011-му Бальтасар сам перезняв цю стрічку. Тоді в ремейку, що отримав назву «Контрабанда» образ, сповнений в оригіналі ісландцем, втілив Марк Волберг.
 
Бальтасар Кормакур в стрічці «Рейк'явік-Роттердам»

У центрі сюжету нової картини знаходиться батько, який намагається витягнути власну дочку зі світу наркотиків, але виявляє, що небезпеки можуть підстерігати його в несподіваних місцях.
 
Бальтасар Кормакур на зйомках «Евересту»

Сценарій трилера творець «Двох стволів» написав разом з Олафуром Егільссоном, з яким співпрацював у «Весіллі білої ночі». Кормакур також сам режисирує і продюсує «Клятву» за допомогою своєї компанії RVK Studios. Продажі проекту на цьому тижні стартували в рамках кіноринку в Берліні.
 
Кадр з фільму «Еверест»

У 2015-му у постановника вийшла альпіністська драма «Еверест», яка зібрала понад 200 мільйонів доларів у світовому прокаті, що стало персональним рекордом для Бальтасара. У виробничому графіку режисера найближчим фільмом зараз числиться наукова фантастика «Каскад».
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####