17
ЛЮТ
2016

Еммануель Любецькі третій рік поспіль лідирує на премії ASC

У ніч на понеділок Американська асоціація операторів (ASC) також оголосила лауреатів своєї нагороди. Третій рік поспіль головний приз дістається Еммануелю Любецькі, який на цей раз переміг завдяки роботі над «Легендою Г'ю Гласса».
 
На фото: Еммануель Любецькі

Кінематографіст раніше чотири рази ставав володарем ASC Award. Двічі він вигравав, представляючи фільми Альфонсо Куарона ( «Дитя людське» і «Гравітація»), один раз отримав нагороду за «Дерево життя» Терренса Маліка, а один - за «Бердмена» Алехандро Гонсалеса Іньярріту. Таким чином, нинішня премія стає п'ятою в послужному списку Любецькі. Крім цього, оператор номінувався за «Сонну лощину», але тоді програв.

Суперниками кінематографіста були Януш Камінські ( «Міст шпигунів»), Едвард Лахман ( «Керол»), Джон Сіл ( «Шалений Макс: Дорога гніву») і Роджер Дікінс («Сікаріо»). Троє останніх поряд з Любецькі і Робертом Річардсоном ( «Мерзенна вісімка») номіновані на «Оскар».

 
Кадр з фільму «Легендою Г'ю Гласса»

У розділі Spotlight асоціація відзначила цього року операторську роботу Адама Аркпоу («Макбет») і Матяша Ердея («Син Саула») як авторів картин, що виходили в обмежений прокат і мають фестивальну історію.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####